Saturday, May 18, 2013

WSPR up and running

No contacts heard or made but it's working
Good afternoon from the shack of VE3WDM, it's a long weekend up this way with Monday being a holiday! I have been seeing lots of posts about Dayton and a huge amount of tweets. It would seem that most if not all major manufactures have some new goodies they are premiering at Dayton. For those of you who read this blog and are sending use the news of Dayton.......KEEP IT UP!! So what's new around here.....well I have updated my VE3WDM K2 build blog with a new page. This is my second Elecraft K2 I have built and I wanted to blog about it. I want to highlight the build as well try to make this blog a good resource  for ham radio kit builders. This K2 build is taking longer with taking pictures and blogging about it but I am having a hoot. Today I decided to get WSPR going once again in the shack, well I must admit that at first it was to TRY to get WSPR going again. I did have WSPR installed and running with my K3 in the past and for some reason (as I have found many digi modes do) the rig would not come out of transmit. No matter what I did I could not  repair this odd event. Today I decided to remove the WSPR program from my PC and start fresh. I am happy to say that all is working well agian. A fellow blogger Bas had mentioned to me while I was comparing my attic dipole to my new Alexloop antenna that WSPR would be a very good way to compare the two. At this point this evening I am just making sure WSPR is functioning as it should and so far all looks well. My next step will be to put the attic dipole up against the Alexloop.

4 comments:

  1. Hi Mike, good job, hope to see around somewhere with WSPR. Have a good weekend. 73 Paul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good evening Paul, thanks and you as well have a nice weekend and sure hope to get over to Europe with the conditions the way they are.
      Mike

      Delete
  2. Hi Mike...great to see we were experimenting with the same stuff on the same day :D
    Hope to see your signal soon
    Stefano

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good morning Stefano, yes I finally got back into WSPR again after some time of being away from it. I had problems with it in the past not wanting to let my rig out of transmit. But after re installing it things seem to be working just fine,
      Mike

      Delete